Torpfakta

Soffhörna/bäddsoffa

Torpfakta

 

Antal bäddar: Två sängar + en bäddsoffa för två personer. Extra madrass samt säng för småbarn kan ordnas på begäran.

Köksutrustning: Elspis med ugn, mikro, vedspis, kyl och frys, skafferi och självklart allt du behöver för att laga mat och äta den

Vatten: Det finns en sommarvattenledning med dricksvatten. Det innebär att du kan hämta vatten strax utanför huset till dryck, disk, matlagning och dusch.

Toalett: Utedass

Tvättmöjligheter: Avskärmad "dusch"- och diskhörna. Eftersom det inte finns varmvatten är det hinktvätt, vattenslangstvätt eller bad i sjön som är melodin! Finns stort behov av tvättmaskin kan det ordnas för en tjuga per maskin.

Trädgård: Till Backagården hör en stor trädgård med kryddrabatt, blomrabatter, fruktträd och vinbärsbuskar. Här finns också en gammal ladugård där bla veden förvaras. Grill och eltändare finns.

Mataffär: Det finns en ganska välsorterad lanthandel i Rydsnäs ca en mil bort. Det är ungefär tre mil till Eksjö och Tranås.

Fiske och bad: Med fiskekort, som ni köper bara någon kilometer bort, kan ni fiska på sjön Västra Lägern som ligger ca 400 m bort (fågelvägen). Närmaste väg att gå ner till sjön är ungefär 1 km lång. En långgrund, barnvänlig badplats finns ca 5 km bort.

Cyklar: Två cyklar finns att låna kostnadsfritt.

Roddbåt: En träeka finns att hyra för 150 kr/dag inkl. flytvästar.

Honung och ägg: Finns att köpa nere på gården då det är säsong

Djur: Djur får gärna hålla till i köket, men endast där (av allergiskäl). Katter finns att klappa och kycklingar finns att titta på nere på gården under sommaren.

Aktiviteter: För 400 kr/grupp får ni en timmes guidning bland bina och får veta hur mer om hur deras fascinerande samhälle är uppbyggt och hur de omvandlar nektar till honung. Vill ni fiska kräftor i Västra Lägern kan ni läsa mer om det i menyn. Meddela gärna intresse i förväg!

Bytesdag: Söndag. Ankomst kl. 14 och lämning kl. 12.

¤ Last updated: 4th of September 2017 ¤