Hur går det till?
På kvällen lägger man i kräftburar i sjön och morgonen efter plockar man upp dem igen. Sedan är det dags att koka kräftorna enligt mormor Ingegerds väl beprövade recept. Helst bör kräftorna sedan ligga ett dygn i sitt spad för att få den perfekta smaken, men det går att äta dem redan samma kväll om man inte kan vänta...
Vill du vara med och fiska kräftor?
Du väljer vilka delar du vill vara med på, och får sedan ett kilo (ca 20 stycken) signalkräftor att kalasa på.
Ungefärlig tidsåtgång:
Lägga ut burar - ca en timme
Ta upp burar - ca två timmar
Koka kräftor - ca en timme
Båten tar 3-4 vuxna personer åt gången. Tänk på att ha kläder efter väder. Flytvästar finnes till stora som små!
Pris: 1900 kr/grupp inkl. 1 kg kokta, egenfångade kräftor. Om det finns kan ni köpa till kräftor för säsongspris.
Erbjudandet gäller under augusti och september eftersom det är då det är tillåtet att fiska kräftor i Västra Lägern.
¤ Last updated: 26th of June 2021 ¤