Kräftfiske

 

 

Hur går det till?

 

 

På kvällen lägger man i kräftburar i sjön och morgonen efter plockar man upp dem igen. Sedan är det dags att koka kräftorna enligt mormor Ingegerds väl beprövade recept. Helst bör kräftorna sedan ligga ett dygn i sitt spad för att få den perfekta smaken, men det går att äta dem redan samma kväll om man inte kan vänta... 

 

 

Vill du vara med och fiska kräftor?

 

Du väljer vilka delar du vill vara med på, och får sedan ett kilo (ca 20 stycken) signalkräftor att kalasa på.

 

Ungefärlig tidsåtgång:

Lägga ut burar - ca en timme

Ta upp burar - ca två timmar

Koka kräftor - ca en timme

 

Båten tar 3-4 vuxna personer åt gången. Tänk på att ha kläder efter väder. Flytvästar finnes!

 

Pris: 1900 kr/grupp inkl. 1 kg kokta, egenfångade kräftor. Om det finns kan ni köpa till kräftor för säsongspris.

 

Erbjudandet gäller under augusti och september eftersom det är då det är tillåtet att fiska kräftor i Västra Lägern.

 

• Senast ändrad 2012-02-12 •

www.blixtorp.se